Selasa, 13 April 2010

Presiden?? -2-

my love.............

Huhhuuhu... tggl sehari due ag dok kat rumah... hihihihi... kat rmah nie... amat laghola... biase r... bilik tdo dkat... tv sbelah tu je... internet kat blik je... jd... terlalu r kelaraannye... hahaha... ok... aku dok saje2 nie kan... terigt r... ksah2 aku dulu.... bkn kat maahad... tp... mase jd presiden... huhuhu.... aritu... aku ade citer sket pasal ape y aku dpt kan sempena mnjd presiden... hakhakhak.... Hidup nie... seperti y kte tau... mesti ade y sedap n xsdap di alami.... huuhuhuhu... semase aku jd presiden n mase aku jd subcom.... mmg byk r pengalamn y bes n sdey... (bkn xbes k)... ok.... aku nak share r ng korg sket2.. mane r tau... ade kawan2 aku nk jd PM malaysia kan one day.... Aku nk share pasal bnd y amat tension smase aku jd subcom FSCC... dan ape y aku wat bla jd presiden FSCC...... hihihi....

my stress moment... huhuhu... nampak tapak kasut tu??

Ok.. aku nk stat ng smase aku jd subcom.... mase tu... aku ng Farez... (korg igt ag x farez nie... roomate aku tu y aku pggl die adik...) aku ng die nie under satu biro... iaitu biro 'welfare n facilities'.. huhuhu... pastu mase suatu malm.. ktorg dpt msj... y suh p meetg... ktorg pn pg r... pastu plek... bos ktorg xde... y ade seorg studnt prempuan y pakai tdg labuh tgh berdiri kat dpan... n ramai subcom2 y xdkenali duduk kat krusi mgadap si tdg labuh tadi tu... sblum aku citer ag... hahaha... Aku nak introduce my big bis... hehehhee... Bos aku time tu adlh prempuan... sweet bangat... hahaha... name die nasiha sakinah bte zamery... die bdak engin... walapun die blaja up dr aku... tp pade umur nye... lbey mude dr aku... hahahhaha... Die antra pengikut blog aku kat tpi tu... korg p r kat sbelah tu... ade r die pny gamba... hehehhee...

Ok2 sambg2... mase aku masuk meetg tu... serius... aku blur... 'nie metg mende nie'... Pastu... prempuan kat dpan tu terang2 r ape y patut... (nama sister tu naurah.. ktorg pggl die along...) Yang aku igt... die ckp... 'kte nie akn mgndalikan stall time RAFEST'... aku pn pk... mende r RAFEST nie... pastu... bla tny2..oooooo... br aku paham... ktorg kena mgndalikan stall (macam jual2 kat pasar malam tu) time 'Raudhah Festival' (Raudhah festival nie karnival tahunan UIA r...)..... Pastu... mase tu... naurah bkak r jawatan2... Sape nak jadi bndahari... sape nk jd su... ramai r org dok agkat tgn... farez pn... die kate 'saye nak prep n tech'... aku mase tu wat bodo jela... sbb xpaham sgt... huhuhu... tba2... tggl due je tmpat kosg... korg tau tak ape... Programme manager... n asst pm... giler r... aku da cuak... pastu... nk d jadkan citer.. aku rela r jd pm... da xde option lain.... aduhai.... Pastu mase tu sume org bncg2... diorg sume org2 y terror... huuhu... aku still lg dlm ke'blur'annye.... xpaham ape y diorg bncang... aku agguk je... hikhikhik...

aku blurrrrr......

Pastu stat r keje ktorg... Mase tu... serius... aku xpandai pn jd pm... mmg klam kabut... That was my first time being a program manager... Alhamdulillah... Pm sblum tu byk tolg ktorg... Mase tu... byk sgt problem... dsebabkn aku xpandai lead... huhu... mmg byk salah aku... dr segi jobscope n evrythg... huhuhu... aku igtkan Pm nie byk keje... tp pd hakikat... pm nie jst arah2 je... huhuhu... tu y aku xbrape suke... bkn nk ckp aku baik.... cume... mmg jarang aku arah org nie... Xbiase... Mase tu... mmg r... tgh tdo... ade org call.. 'adb ade org nk jmpe'... pastu... dgn geng2 org atas lak y menambah kekusutan pd group aku... tmbah lak dgn company y buat keje mcm xbrape nk wat keje... huhuhu... byk r... Mase tu.. aku dah xbgtau aku nie first year... ye r... kalau bg tau... mesti owner2 stall tu akn naik kpala nye... So.. tip y pertama adb nak bgtau kat korg kan.. Jgnlah nk rase gah bla kte nie org mude naik pgkat tggi.. sbb org kite nie... die kurg mnghormati org mude... tu based on my experience r... So, biar diorg tau dgn sdr brape umur kiter... kte taun ke brape... kte just ckp... sapa name kte... asal.. n kos... tu je... Yg marriage status sume tu... bla d tny je..... Ok2... smbg2... Mase tu... adb admit... adb byk wak mistakes... sbb... seriusly xpandai.... So.. i just tried my best r....

plz 4give me... 4 my weakness.... huhuhu...

Pastu... aku rse sian r kat team aku... sbb aku pny kelemahan... diorg lak y terseksa... hahhaha... Mmg sdey... bla kte as a leader... kte tgk anak buah kte down... nangis... emosi... So, mase tu... my mentality is not as better as now r.... huhuhu..... Aku pn down jgak time tu... Sbb mase tu... ktorg xdpt support dr FSCC sdr... Time tu sdey r... bcoz... actually... we (my team)... work WITH them... not FOR them... So.. mase nie r... ade r MPP y gune kuase veto die... Ya Allah.. rase mcm nk lempang je... smpai one time... i said to my team... 'Ok guys... we jst going through what was we discuss n decided... just ignore what the others said'... So.. time tu.. aku bkn nak ckp kat sape2... cume sbg iktibar r... kpd kite sume kn... A leader... must listen to what his follower decission.. He can change that decission.. but with discussion with his followers... Pemimpin xleh tbe2 ckp 'xnk2.. saye nak mcm nie... tkar2...' huhuhu... sdey r kte sbg org bawah... Just remember... in a team... we as on a ship... Who r always relatd to each others... Walaupn kelasi tu sorg je... die kna dgr org y jg enjin kat bwh tu... skirenye.. enjin perlu dbaiki... so... kelasi kna ikut r ape y pnjaga enjin tu decide... tu r sbg contohnyeeee.....

'hot' x ship kat atas tu??? hahahha....

Mase tu... mmg byk.. ktorg decide mcm nie... tp tup2.. kluar lain... sdey giler... pastu ktorang pny FSCC in-charge (naurah)asyik kna push ng org2 lain... Die pn tension gak... Pastu dlm team aku ade org nangis... ade y kna marah... aduhai... agak sdey time tu... Sori r... aku xnk ckp ape2 kat FSCC sblum tu... sbb aku pn ade wat salah... Cume nak ckp.. pemimpin... die xleh r asyik2 org bawah je y kna bgtau maslah kat die... Die pn kna r tny org bwah ape maslah y diorg alami... xkn r org bawah nk luahkan mcm tu je... So.. pandai2 r kte nie... wat two ways discussion.... Mmg agak tension... bla pemimpin mggunakan konsep 'diktator' dlm pemerintahannye... aku mmg xsuke org camnie... huhuhu...

'Sekiranye tanggungjawab itu... tidak diberi kpd org y spatutnye... maka tggulah saat kebinasaannye....' - mafhum hadith....

jgn smpai org bawah kite ckp mcm kat ats nie sudah... huhuhu...

Pastu... bla aku naik jd presiden... aku da tkad.. 'aku akn tolong PM stall... ' sbb aku tau... btape tensionnye... bla kte buat keje sorg2.. So.. bla time RAFEST 09/10... Stall d pegg oleh Kama... Mase mule2.. aku mmg xknal pn die nie... Tp mase first meetg.. aku cdgkan die jd PM.. sbb die 2nd year... naty kalau bg bdak 1st year... takut jd mcm aku lak... Pastu... mase biro stall nie wat meetg... aku mmg asyik jage je.. sbb xnk mistake taun lpas blaku lg... So, aku sh diorg emphasize on agreement... dan slalu support each other... Mase aku dulu... aku decide nk wat plan a... tp tba2 je.. aku d lawan oleh seseorg y mmgg jawatan tggi plm FSCC tu... so.. mmg xdpt backup dr teammate sdr (FSCC) walaupn duk dlm satu team... so dissaponting n embarrassing....

nie r Kama... gmbar 'hot' die... hahhaha...

Pastu... mase kama pgg stall nie... aku slalu nashat r kat mainboard2 stall... decide the best decission... n aku slalu dok ng diorg even projek blambak... sbb serius.. aku xnk ape y aku rase dulu .. lonely, stress, dissaponted n so on... di rasai lg oleh mainboard taun nie... so... As a presiden... kna backup diorg... Mase tu... aku gmbira sgt.. sbb diorg dpt wat lbeh dr ape y aku jgkakan... sume bg komitmen y bgus... Pastu bla hbs stall tu... ktorg (FSCC) dpt cover balik ape y rugi... dgn gune untg dr stall tu... (kalau xslap... untg tu dlm RM 2000 r...) Alhamdulillah.. Mase tu... bla Kama sdr ade masalah ng aku pny society... (IDEA)... so aku tlg kama... sbb die Pm.. mase tu... aku try r pujuk2 aku pny society utk brtlak ansur... Prinsip aku... aku akn berada dlm due2 pihak... FSCC n IDEA... Bukannye jd org y xberpihak kpd mane2... (org tgah)..So.. pandai2 r.. n Alhamdulillah... aku agak gmbire... bla seseorg subcom tu bg tau kat aku... 'bes r masuk fscc taun nie... mmg xnyesal r...' mase tu... kesyukuran y amat tggi kpd Allah...

syukur sgt2.... TQ Allah.......

Huhu... tu r citer aku... dlm 'stall'... yg lain aku smbg len kali k... hehehe... n aku mtak maaf.. kalau ade trase ng citer aku kat ats tu.. sbenanye.. tu r perasaan aku time aku jd pm stall 08/09... tp aku xdpt luahkan... sbb mase tu MPP xgune konsep bebas bersuare... diorg lbey suke kpd diktator... huhuhu... nak wat camne... sori2.... Pastu... aku bkn nak citer y aku nie baik... cume.. bla aku da mgalami keperitan sesuatu bnd tu... so i don't want let the others feel what was i felt... Dan ape y aku nak sampai kan dr citer aku kat ats tu... Bla kiter stat sesuatu bnd dr bawah... maka kte akn tau btape susahnye nk buat sesuatu bnd... so one day... bla kte naik mnjd pemimpin... jgnlah biar bnd tu berlaku kpd org lain... jgn mggunakan kuase... utk nk bls dendam.. atau nk wat jht kat org... haaaaa... tu r...

'segala yang baik... dtgnye dr Allah... sgale kekurangan.. dtgnye dr diri aku y hine....'

1 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Sedikit Bebelan....

Bismillah...
Assalamualaikum...
Selamat Datang ke Dunia Ilusiku.. 'Warkah Ilusi'...

Apa khabar semua??
Aku buat blog nie mmg utk korang bace...
Jadi kalau korang nak bace...
Bace je la... Hahahaha....

Sorry sebab lama tak update...
Yang rindu kat aku tu...
Aku pun rindu korang.... Hahaha...

Lastly....
Kalau ade yang korang rase berguna dlm blog nie....
Gunalah.... dan sebarkanlah.....
Aku nie insan biase.... yang byk (giler) dosa.....
Aku tak layak jd pendakwah macam kawan2 aku....
Nie je yang aku mampu.....
dan kalau aku ade salah.... komen je....
xdelah aku nak p sepak korang plak kan.....
Nak amik ape2....
cakap kat aku dulu....
sbb takut aku plak ada masalah nanti....
Sume bnda dlm nie adalah hak milik keRAJAan 'warkah ilusi'...

SElaMat BerIlUsi......
dalam 'warkah ilusi'....
moga2 dr diskusi....
mendpat konklusi.....
jdkan ia sbg inspirasi....
d dunia dan ukhrawi....


~= cciiikkuuuu ccaaaak =~ huhuhu....

next please........

Related Posts with Thumbnails